Spalvų svarba

Spalvų svarba

Kaip ir kokiomis spalvomis kuriamas vaiko kambarys?







Spalvos labai svarbios vaiko vystymuisi. Kūdikių ir mažų vaikų kambariuose vyrauja melsvos arba baltos lubos, sienos. Lengvai rožinė spalva. Taip pat rekomenduojama, jog netrūktų ir spalvotų elementų. Nes monotonija vaikams nereikalinga. Jie per spalvas pažįsta pasaulį, jį stebi.



Rekomenduojamos spalvotos užuolaidos, margi paveikslai, spalvotų žaislų įvairovė. Vaikams kuriami kilimai su motyvais, ant kurių būtų malonu atsisėsti ir žaisti. Kuo daugiau įvairumo ir suderinamumo, tuo labiau vaikas jaučiasi apsuptas, sudomintas ir saugus.



Vaikui, kuris yra neramus, sunkiai užmiega, rekomenduojama vengti ryškių spalvų. Kartais paaugę vaikai patys žino kas jiems geriausiai ir kokios spalvos jiems labiausiai suteikia jaukumo.



Be viso to, vaikams labai svarbu kokia patalynė puošia jų lovą. Vaikai pilni emocijų, kai pamato, jog ant pagalvės ir antklodės yra išmargintos gėlės, motyvai. Pastaruoju metu labai populiaru tampa patalynė su pasakų, kino filmų herojais. Jei mažieji dievina filmukus apie mašinytes, lėktuvėlius, princeses, aišku, kad jie džiaugiasi galėdami ir toliau tęsti savo žaidimus. Dažnai nubudę pasakoja, ką sapnavo ir kaip žaidė kartu sapnuose.



Spalvota, graži patalynė palengvina vakarais kelią miego susikaupimui. Tikrai žinoma, kad taip sunku užmerkti akis, nes dar ne vienas klausimas kirba galvoje ir daug emocijų. Bet apsigaubus mėgstama antklode, akys užsimerkia ir ateina ramybė.







Kaip spalvos veikia emocijas?







Tamsi juoda spalva – kelia neigiamas emocijas, atstūmimą, neigimą, pyktį.



Raudona spalva – aktyvina emocijas, skatina aktyvumą, gyvybingumą. Per daug raudonos spalvos gali sukelti agresiją, gobšumą, savanaudiškumą, nemigą.



Geltona spalva - stiprina jėgas, gyvybingumą, vertybes, šviesą. Per daug geltonos neigiamai veikia polinkį į savanaudiškumą, pavydą, norą būti pripažintu.



Žalia spalva - saugo nuo nepageidaujamo psichinio poveikio susidūrus su neigiamomis aplinkybėmis. Padeda neutralizuoti psichinė pusiausvyrą ir atsistatyti išsekusią energiją.



Mėlyna spalva – stiprina ramybę, skatina dvasinį tyrumą, harmoniją, padidina vidinės energijos srautą. Per daug mėlynos spalvos gali su laiku įtakoti žemiškumo jausmo praradimą, vis daugiau skatinti fantazijas.



Balta spalva – simbolizuoja švarą, tyrumą, tobulumą, šviesą.



Spalvų svarba

Kristina

svetainėje Vas 19, 2023

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font:

Susiekite su mumis

+370-674-64942

info@zirniukas.lt

Darbo laikas:

Darbo dienomis

Šeštadienį:

Sekmadienį:

9:00-17:00

10:00-13:00

nedirbame